Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendi kendine kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

Kelime konusu can zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

 Bir bünyeda yahut katlarında bulunan her kullanıcı dâhilin, başka kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan bitmek zorunda sözınmaksızın, bir çıkışa yahut çıkışlara vasıtasız erişim sağlamlanması gerekir.

Yangın anında bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla sahih orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması sinein kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Sabık bünyelarda çatı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, allıkışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Yangın Bapsı esas amacı insanların muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya Yangın Çıkış Kapısı yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür kapıların en oylumlu avantajı esrar sızdırmaması ve belli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın merdivenleri, şayeste bir tasarım Yangın çıkış kapısı istanbul ile yapım edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların ivedi durumlarda kolaylıkla kullanabilmesini esenlamalıdır.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Projeye en akla yatkın Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek Yangın Çıkış Kapısı autarı esaslı rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

Report this wiki page